Du kan ikke stole på Telenor!

Telenor sanerer. Det gjør telegiganten ved å fjerne tjenester som abonnentene har fått som del av internettabonnementet. M.a.o. tjenester som kundene har betalt for.

 

Det er minst to parter i et avtale- eller kontrakts-forhold. Det tar ikke Telenor hensyn til. Ensidig beslutter teleleverandøren at tjenester skal legges ned og forsvinne. Først la Teleor ned tjenesten "Sikker lagring". Nå går nettsidetjenesten samme vegen. Personer som har laget "Min hjemmeside" hos Telenor, mister nå sidene. Dagers og ukers - ja, måneders - arbeid går tapt for alle som har trodd at Telenor var til å stole på, og som har laget nettsider hos dem.

 

Last opp til "Min sky", sier Telenor. Det er ingen løsning. Og det vet Telenor. Det dreier seg ikke om å ta vare på materialet, men om å ha en hjemmeside som er søkbar og lett tilgjengelig for alle og enhver på internett.

 

Jeg har en slik side som jeg har lagt ned et meget omfattende arbeid på. Den handler om min slekt og familie, og inneholder familiekrøniker som jeg har forfattet, slektsrekker som jeg har utarbeidet og bilder som jeg har samlet og lagt ut av personer og av steder som min og min kones familier har tilknytning til. Hver uke har sidene besøk av interesserte. Det dreier seg altså om aktive sider, ikke om stoff som ingen er interessert i.

 

Men det affiserer ikke Telenor. Selskapet gjør ikke forskjell på folk - eller sider. Man kunne jo tenke seg at aktive sider som blir brukt, ville fått leve, men at telegiganten stanset muligheten for å opprette nye sider. Men nei. " Vi legger ned tjenesten Min hjemmeside," skriver selskapet i en e-post. "Min hjemmeside, som har vært inkludert i ditt bredbåndsabonnement, legges ned. I stedet styrker vi satsingen på Min Sky, hvor du både kan lagre og dele innhold fra pc/Mac, mobil og nettbrett. Tjenesten vil ikke fungere etter nedleggelsen, derfor vil du heller ikke kunne linke hjemmesiden videre til en annen adresse." Og: "Tjenesten Min hjemmeside opphører 31. oktober og innhold slettes fra serverne til Telenor. For å ta vare på innholdet ditt, må du selv laste det ned til din pc innen fristen. Her kan du se hvordan du gjør det," skriver selskapet, og legger skam til skade.

 

For jeg kommer ikke inn på mine sider. Jeg har skrevet opp passordet, men Telenor hevder hardnakket at det er feil. Jeg skriver derfor til Telenor og påpeker feilen. Men Telenor svarer ikke.

 

Etter flere dagers plunder, får jeg byttet passord, men finner ikke hjemmesidegeneratoren som jeg har brukt når jeg har redigert hjemmesidene. Er den allerede fjernet? De skjulte meldingene i "brevkassa" på nettsidene, får jeg derfor ikke adgang til slik at jeg kan kopiere og lagre dem annet sted. Resten av det omfattende stoffet på nettsidene har jeg møysommelig kopiert og flyttet over på min datamaskin. Hvor jeg håper at det ligger trygt unna Telenors klør.

 

Jeg trodde som sagt at Telenor var til å stole på. Derfor har jeg brukt hjemmesidetilbudet som fulgte med bredbåndsabonnementet. Stadig blir jeg oppringt og får tilbud om billigere bredbåndsabonnement enn det Telenor har, men jeg har beholdt Telenor-abonnementet på fasttelefon og data, fordi hjemmesidene var en del av pakka. Så viktige var hjemmesidene for meg.

 

Men altså ikke for Telenor. De brukte hjemmesidene som et uforpliktende lokketilbud for å få abonnenter på kroken. Når Telenor ikke lenger ser seg tjent med ordningen, legger den nasjonale telegiganten dem ned. Uten dikkedarer. Man får en måned til å redde stumpene. Deretter er det tabula rasa.

 

Telenor gir løfter som selskapet ikke holder. Telenor er altså ikke til å stole på. Telenor kommer derfor til å miste meg som kunde så snart jeg finner et alternativ som sikrer meg stabilt bredbånd. Fasttelefonen kommer jeg til å si opp. Jeg ser meg ikke tjent med å abonnere hos et så upålitelig teleselskap.

 

Telenor har åpenbart ingen respekt for meg som kunde. Og jeg har ingen respekt for Telenor som bryter avtaler og behandler kundene etter forgodtbefinnende. Telenor mangler åpenbart forretningsmoral. Jeg håper at mange vender selskapet ryggen.

 

Kay Olav Winther d.e.

 


Kommentarer:
Postet av: Dag T. Hoelseth

Saken er omtalt på Digitalarkivets brukerforum:

http://forum.arkivverket.no/topic/198876-nasjonalbiblioteket-telenor-må-utsette-sletting-av-titusenvis-av-hjemmesider/

Hvis du ikke får adgang til mappene lengre, bør du høyreklikke på hver side du har opprettet og velge view source (eller lignende) og så lagre filene på en egnet mappe på pc-en din, så kan du lett overføre filene til eget domene senere hvis ønskelig. Alternativt deponere sidene til for eksempel NSF slik at sidene blir tatt vare på for ettertiden.

DTH

28.10.2015 @ 11:47
URL: http://www.hoelseth.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/46690570